2013. április 25., csütörtök

Samsung side-by-side hűtő (javítandó) - Jelenlegi ára: 1 Ft

Eladó egy 2012 augusztusában, outletből vásárolt, az üzlet elmondása szerint kiállított darabként funkcionált Samsung side-by-side hűtő, inox előlappal. Tudtommal No-Frost rendszerű.
Az eredeti számla rendelkezésre áll.
A képeken a gép minden esztétikai hibája látszódik, személyes megtekintésre természetesen van lehetőség. Mi is úgy vásároltuk, hogy hiányzik róla az elülső dekorléc (alul) és a hátoldal alján lévő borítás.
Figyelem: kérem, annak tudatában licitáljon mindenki, hogy a gép szerintem csak javítást követően használható teljes értékűen!
A hűtő pontos modellszámát sajnos nem tudom, mert az erről szóló matrica hiányzik az oldalfalról. Viszont 99%, hogy erről a készülékről van szó:  Samsung RSA1VTMG1.
A jelen hirdetésben lévő paramétereket is erről a gépről adtam meg, de centivel lemérve ezek tükrözik is a valóságot.
A meghibásodás kronológiája, és eddig ismert tünetei:
Tavaly augusztus óta folyamatosan használtuk, ahogy egy hűtőt szokás. Minden rendben volt vele, a fagyasztója stabilan tudta a -18 fokot, a hűtő része pedig a 7-8 fokot. Idén március második felében elkezdte pörgetni a villanyórát, és észleltük, hogy a hátul-alul található rézcsövek egyikén jegesedés keletkezett.
Non-stop hűtőszervízt hívtunk, akik szerint elszökött a készülékből a gáz. Ezt pótolták (számla rendelkezésre áll), de 3-4 nap múltán a jegesedés visszatért. A hűtőt lekapcsoltuk, a jég leolvadt a csőről, de újbóli indítás után 1-2 nap alatt ismét jelentkezett. A hűtő belsejében a hőmérséklet nem ment lejjebb -5 ill. +10 foknál.
A gáztöltést végző szerelők véleménye: ha a hűtőközeg szivárog, akkor ennek a javítása nem meghatározható költség. Lehet, hogy csak párezer forint, de néhány tízezer is lehet.
Mivel hűtő nélkül nem maradhattunk, vennünk kellett egy másikat (öröm a köbön... ), ettől a géptől pedig meg kell válnunk.
Vásárláskor forgalmazó garanciát kaptunk, ami azóta lejárt (6 hónap). Az eladó cég "eltűnt".
A fetiek elolvasása után a hozzáértő szakember talán már el is tudja dönteni, hogy jó vétel-e a készülék.
Amit objektíve el lehet mondani róla:
Szerethető gép, óriási tárolókapacitással, aminek mi (vidéki szülőkkel a háttérben, akik nagy ellátmányt szoktak pakolni) külön örültünk. Az esztétikai hibák egyáltalán nem zavaróak, mi hűtőmágnesekkel oldottuk meg az eltakarásukat. A hűtő ajtaján található kis ajtó "bárpult" funkciót tölt be: kinyitásával elérhető az italtároló polc, így nem kell a nagy ajtót nyitni-csukni. Elég praktikus.
Legalul van 2-2 (hűtőben és a fagyasztóban is) nagy tárolódoboza, és az ajtók is végig be vannak polcozva.
A fagyasztó ajtaján lévő kijelző tintakéken világít (elég menő J), hosszabb állásidő után 1-2 napig tart, amíg minden pálcika fölgyullad. Utána tökéletesen jelez.
Ezen a panelen 4 gomb található: hűtő hőmérséklet állítása, hűtő gyorshűtés funkció bekapcsolása, fagyasztó hőmérséklet állítása, fagyasztó gyorsfagyasztás funkció bekapcsolása. Belül nincsenek kapcsolók.
Az előző, még Zanussi-Lehel hűtőnkhöz képest elenyésző a fogyasztása is: az üzembe állítás után a havi 12. 000 forintos villanyszámlánk (2 főre,  a munkaidő miatti napi 10 óra távolléttel) 9. 000 forintra esett vissza.
Jelen állapot:
A készülék a hirdetés feladásától számított 2 hét óta nincs használatban. Gondosan és teljesen becsomagolva (pattogós fólia + ponyva) várja új gazdáját.
A hűtő kb. 90-100 kilós, a harmadik emeleten található, és nincsen lift. Legalább kettő markos legény kell a mozgatásához, amit puszta kézzel nem ajánlok. Redőnygurtni, izomerő, és egyéb készségek nélkül semmiképp nem állnék neki, eredetileg is így hozták föl ketten. Normál személyautóba nem fér el. A fuvart a vevőnek kell megszerveznie, ennek tudatában!
Ennyi a hűtő története… mi nagyon sajnáljuk, hogy meg kell váljunk tőle. Reméljük, hogy valaki még örömét leli benne!


Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2013-05-13 15:40
. Samsung side-by-side hűtő (javítandó) - Jelenlegi ára: 1 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése